Menu
0
15Dec2021
5 stappen voor het maken van de container ombouw

5 stappen voor het maken van de container ombouw

Door: Garden & LivingReacties: 1

Regelmatig krijgen wij de vraag of wij de container ombouwen wel écht zelf produceren. Het antwoord is ja! Hieronder leggen wij je in 5 stappen uit hoe wij de ombouw maken en hoe deze bij jou in de tuin wordt geplaatst.

Stap 1:

Hout drogen en zagen

Het geïmpregneerde hout wordt gedroogd tot het juiste vochtpercentage, zodat het hout na de productie net zoveel kan uitzetten als krimpen.  Dit zorgt voor een stabiele basis van de constructie en beits behandeling, zodat de ombouw vele jaren meekan.

De latten en balken worden op maat gezaagd en zaagsplinters worden verwijderd met de elektrische schuurband. Zo creëren we de mooie afwerking van iedere lat.

hout-zagen-voor-containerberging
_______________________________________________
Stap 2:

Container ombouw maken

Allereerst worden de zijschotten van de ombouw met deuren gemaakt. Deze bestaan uit vierkante balken en horizontale latten. Om deze zijschotten op de juiste maat van de kliko’s te produceren, gebruiken wij speciale en eigen gemaakte mallen waarop de zijschotten gemaakt worden. Zo weten wij zeker dat de ombouw op het juiste formaat gemaakt wordt.

De balken worden eerst met beits ingerold alvorens de latten erop geniet worden. Zo zorgen we ervoor dat elke centimeter van het hout behandeld is met beits (indien het een variant in kleur betreft). 
In de tussentijd wordt de rest van de constructie met balken gemaakt. Dit betreft de bovenkant en voorkant.

Wanneer de zijschotten klaar zijn, kunnen deze gemonteerd worden aan de balkenconstructie. De bovenkant en zijkanten zijn gereed.

Standaard wordt de ombouw geleverd zonder achterkant. Je kunt ervoor kiezen om wel een achterkant te nemen. De achterkant van de ombouw betreft dezelfde lattenstructuur als de rest van de ombouw. Deze latten worden stuk voor stuk op de balken geniet met overal dezelfde tussenruimte. Ook deze balken worden eerst ingerold met de beits.

Afhankelijk van het formaat en het aantal kliko’s worden de deuren geproduceerd. De deuren worden op dezelfde wijze gemaakt als de zijschotten, maar dan met een andere mal.

Dan hebben we als laatste nog het produceren van de klep of kleppen. Losse kleppen worden geproduceerd wanneer er gekozen wordt géén gasvering te gebruiken. Met gasvering op de kleppen wordt er één grote klep voor de ombouw geproduceerd (indien het gaat om meerdere kliko’s). Dit heeft te maken met het verdelen van de druk van de gasveren op de klep.

Container ombouw op wielen 

Het enige verschil is dat deze variant geen deuren heeft en geen optie heeft om een achterkant te produceren. De ombouw op wielen is ervoor gemaakt om deze om de kliko’s heen te rijden en deze zo te verbergen. De variant met deuren zorgt ervoor dat de kliko’s aan de voorkant per stuk uit de ombouw gereden kan worden.
De ombouw op wielen wordt gemaakt met zowel een schuine als platte deksel.

kliko-ombouw-maken
_______________________________________________
Stap 3:

De spuitcabine

In de spuitcabine van Garden & Living worden de container ombouwen gespoten in elke kleur die je maar wenst, zolang het maar RAL kleuren zijn.

De constructie met de zijschotten wordt als eerste gespoten. Daarna volgen de deuren en de deksels. Alle onderdelen worden in droogrekken gelegd. Na een aantal uur worden de onderdelen nogmaals gespoten. De tweede laag zorgt voor de optimale dekking. De onderdelen worden voor de tweede maal in de rekken gelegd voor optimale droging. Tijd voor stap 4!


_______________________________________________
Stap 4:

Het monteren van de kliko-ombouw

Wanneer alle onderdelen van de ombouw droog zijn, kan deze in elkaar gezet worden. De deuren worden op de juiste hoogte gehangen met de T-heng scharnieren. Iedere deur heeft twee scharnieren en één grendelplaat. De ogen van de grendelplaat worden gemonteerd bij de laatste stap.

De scharnieren van de klep of kleppen worden ingefreesd en het handvat of de handvatten worden gemonteerd. Indien gekozen voor gasvering, zal deze ook gemonteerd worden.

Het beslag waaruit gekozen kan worden is:

-  RVS (zilverkleur) i.c.m. gegalvaniseerd staal (zilverkleur)
- Gepoedercoat staal (zwarte kleur)

Zo vinden wij persoonlijk de zwarte ombouw met zwart beslag stoer en erg mooi!

Let op! Je kunt alleen kiezen uit het soort beslag als je de ombouw zelf samenstelt op de website, zowel met deuren, als op wielen met een schuin deksel en plat deksel.

monteren-van-container-ombouw
_______________________________________________
Stap 5:

Het afleveren van de ombouw

Tijd om de ombouw af te gaan leveren. De ombouw wordt voorzien van schuimprofielen op de hoeken en dan gewikkeld in folie om beschadigingen tijdens het vervoeren te voorkomen. Het leveren van de ombouw doen wij in eigen beheer.

Bij aankomst op locatie zorgen wij ervoor dat de ombouw op zijn plaats komt te staan. We inspecteren de ondergrond en indien nodig zetten wij de ombouw waterpas. Zodra de ombouw zijn stabiliteit heeft gevonden, monteren wij de oogjes van de grendelplaat op de ombouw, zodat de deurtjes soepel openen en sluiten.

Tot slot monteren wij de bevestigingsmaterialen tussen de klep van de ombouw en de deksel van de kliko, zodat deze bij het opendoen ook mee omhoog gaat. De containerberging is direct klaar voor gebruik!

kliko-ombouw-afleveren

Onze taak zit erop en nu heel veel genieten van de mooie ombouw!

Reacties

Marga
Geplaatst op 2021-12-19 11:34:53
Flink wat werk om zo een container ombouw te maken zo te lezen. Maar dan heb je wel wat. In het nieuwe jaar op oriënteren.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.