Menu
0
17Apr2021
Vakantie in eigen tuin

Vakantie in eigen tuin

Door: Nick RoodbolReacties: 4

Tuintips voor een vakantie in eigen tuin

Nu het voorjaar zich eindelijk voorzichtig laat zien, krijgen we ook allemaal steeds meer lentekriebels. We leven nog steeds in een situatie waarbij we het in huis en vooral nu in de tuin heel gezellig willen maken. We hebben dus een aantal tuintips voor je opgesteld.

Omdat een eventuele zomervakantie nog op zich laat wachten dit jaar, zullen we vakantie in eigen tuin optimaal vieren met bijvoorbeeld een nieuwe tuinaanleg of een sfeervolle tuin overkapping met openhaard op de koelere avonden. Bij een mooie/opgeknapte tuin horen natuurlijk ook mooie tuinmeubelen. En voor mooie en passende meubelen voor in jouw mooie tuin moet je natuurlijk bij Garden & Living zijn!

Ieder jaar verandert er wel iets bij Garden & Living. En dan met name uitbereiding van producten en verbetering als het gaat om productie of behandeling van het hout. We willen namelijk dat onze producten jarenlang meegaan, waarbij wij ieder jaar weleens verrast kunnen worden met extreme weersveranderingen. Daar zometeen meer over….

Wat is er dan allemaal vernieuwd bij Garden & Living? En welke tuintips hebben wij om je tuin compleet te maken?

De kliko-ombouw

Zoals je kunt vinden op onze website hebben wij 2 varianten. De kliko-ombouw met deuren en de containerberging op wielen. De variant met deuren is te verkrijgen voor 1 kliko, voor 2 kliko’s, 3 kliko’s en 4 kliko’s. De variant op wielen is te verkrijgen voor 1, 2 en 3 kliko’s.

Wat hebben wij precies vernieuwd aan de kliko-ombouwen?

- Sterkere gasveren
- De keuze uit losse deksels (zonder gasveren) en 1 klep (met gasveren)
- Verstevigd systeem aan de binnenkant van de ombouw
- Een intensievere voor en na behandeling van het hout
- Uitgebreidere maatwerk oplossingen

We hebben gekozen voor sterkere gasveren op de container ombouw, omdat de deksels zwaarder worden in het najaar en de winter door meer vocht in de lucht en dus ook in het hout. De gasveren moeten dan te veel werken waardoor het systeem veel sneller slijt. Dit willen wij voorkomen door sterkere gasveren te gebruiken en dat met goede resultaten!

Zoals iedereen weet kunnen wij weleens 4 seizoenen zien en voelen op één dag in Nederland. Extreme weersveranderingen van zon naar regen, maar voor het verschil in temperatuur. Hout is een natuurproduct en reageert dus op  deze extreme veranderingen. Hout kan uitzetten en krimpen, waardoor de kliko-ombouw meer speling kan krijgen bevestigingspunten. Dit is enkele keren voorgekomen, maar we willen dit probleem toch preventief uitsluiten en hebben dan ook gekozen voor extra versteviging aan de binnenkant.

Doordat het hout dus kan gaan werken op allerlei manieren is het ook heel belangrijk om een hoge kwaliteit verf te gebruiken die wel tegen een stootje kan. Het kwam weleens voor dat op sommige plekjes de verf/beits van het hout begon te bladeren. Dit kan te maken hebben met te vochtig hout alvorens het gespoten werd, maar dus ook de flinke werking van het hout door de weersveranderingen. Om dit probleem te voorkomen gebruiken wij sinds kort een zeer dikke verf die zelfs gebruikt wordt voor ski chalets in Oostenrijk! En het effect van deze verf op de containerberging is echt fantastisch!

Je hebt verschillende formaten kliko’s en je wilt graag je kliko-ombouw precies op maat hebben? Geef je wensen door en wij zorgen voor een perfect passende ombouw, afgestemd op je kliko’s. En dat niet alleen…Wanneer je opzoek bent naar een fietsenberging, een afdakje, wijnkast of andere formaten ombouwen in dezelfde look, dan kunnen wij dit op locatie komen inmeten en een offerte opstellen.

Frans eikenhouten tafels

Wij hebben een flinke uitbreiding in Frans eikenhouten tafels. We hebben al jaren de welbekende boomstamtafels van 180 cm tot zelfs 300 cm! Maar we vonden het tijd voor iets meer keuze en ook om met de tijd mee te gaan. Een ovale woonkamertafel van eikenhout kom je nu heel vaak tegen of een ronde eetkamertafel van eiken is supergezellig om met het gezin aan te eten of met vrienden/vriendinnen voor een koop koffie of verse thee. En wist je dat we de goedkoopste van Nederland zijn als het gaat om Frans eikenhout! Neem maar snel een kijkje, want ook hier hebben wij genoeg keuzes in als het gaat om afmetingen van het tafelblad of de mooie tafelpoten die er goed onder passen.

Een andere vernieuwing is de hoge kwaliteit olie om de tafel mee te behandelen. Deze twee componenten olie zijn er in verschillende kleuren om zo je gewenste effect te krijgen. Je kunt er ook voor kiezen om de transparant matte olie te nemen, Dit zorgt ervoor dat de houtnerven gaan leven, maar wel haar natuurlijke look behoud. Je kunt ervoor kiezen om de behandeling door ons uit te laten voeren of je kunt de 2 componenten olie zelf aanbrengen.

Omdat deze twee componenten olie zeer beschermend is, kun je deze tafelbladen zelfs als tuintafel gebruiken! Wanneer je de tafel zo goed als nieuw wilt houden, raden wij aan om het tafelblad ieder jaar te behandelen en vanaf het najaar of bij weinig gebruik een passende tafelhoes te gebruiken. Ook deze bieden wij voor je aan.

Bloembakken voor in de tuin

We zijn steeds meer aan het uitbreiden als het gaat om bloembakken voor in de tuin. We merken dat steeds meer mensen hun tuin aan het opknappen zijn of zelfs een compleet nieuwe tuinaanleg. Daar horen ook strakke meubelen en tuin accessoires bij. Omdat wij bijna al onze meubelen in dezelfde stijl maken en dan ook nog eens de mogelijkheid biedt voor maatwerk, wordt dit natuurlijk voor veel tuinliefhebbers interessant!

Onze bloembakken worden met hetzelfde materiaal en op dezelfde wijze behandeld als de kliko-ombouw. Een goede kwaliteit dus en het matcht direct met de aanschaf van je ombouw. De formaten van de bloembakken variëren van 40 x 40 tot zelf 100 cm breed! Prachtig als je daar een olijfboom in plaatst.

Je kunt de bloembakken ook in elke RAL kleur krijgen. Dat komt je niet vaak tegen!

Wij zijn nu zelfs bloembakken aan het produceren met wielen aan de onderkant. Deze wielen zijn niet te zien door de constructie die wij hiervoor hebben bedacht.
Dus mocht je een vlakke ondergrond hebben, dan kun je je bloembak zelfs gemakkelijk verplaatsen.

De bakken worden geleverd met worteldoek aan de binnenkant, dus potgrond erin, planten erin en direct genieten van jouw nieuwe bloembakken!

Terrastegels van acaciahout

De terrastegels van acaciahout waren afgelopen jaar een heel groot succes. Deze tegels zijn licht van gewicht, hebben een formaat van 30 x 30 cm en hebben een mooie bruine kleur. Deze tegels zijn zeer gemakkelijk zelf te plaatsen. Door de gemakkelijk gebruikswijze heb je in een handomdraai een aantal vierkante meter terras aangelegd. Ideaal voor op een dakterras of bijvoorbeeld op je balkon.

De terrastegels zijn van tevoren geolied voor een langer behoud van de kleur en een langere levensduur van het hout. Om de tegels in optimale conditie te houden, raden wij aan ieder voorjaar de tegels even te behandelen met een bruine of kleurloze beits/olie.

Aan de onderzijde zitten kunststof randen die ervoor zorgen dat de tegels net boven de ondergrond komen te liggen, hierdoor kan het water eenvoudig onder de tegels weglopen

Ben je handig? Dan kan je de tegels ook gemakkelijk zagen en plaatsen indien je ondergrond schuin afloopt. Een echte aanrader!

Heb je liever terrastegels met kunstgras? Ook deze kun je hier verkrijgen.

Wij hopen dat we je leuke tips hebben meegegeven om optimaal te genieten van je vakantie in eigen tuin. Laat de zomer maar komen!

Reacties

E. Prins
Geplaatst op 2021-07-24 09:47:27
Wij genieten nog volop van onze terrastegels op het balkon!
Janneke
Geplaatst op 2021-05-03 21:42:24
Jullie hebben onze tuin echt supermooi ingericht. Dikke duim voor Garden & Living!
Bert
Geplaatst op 2021-04-20 09:39:11
Leuk artikel! Ik kom hier zeker op terug.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.