Menu
0
30Jun2020
Het kiezen van de juiste kliko-ombouw

Het kiezen van de juiste kliko-ombouw

Door: Nick RoodbolReacties: 4

Een kliko-ombouw, een container ombouw, een containerberging….er zijn veel verschillende benamingen voor het systeem waar je je kliko’s in kan opbergen. Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten kliko opbergkasten te verkrijgen in Nederland, maar niet te vergeten…ook heel veel verschillende soorten afvalkliko’s. De inhoud van de afvalcontainers loopt uiteen van 120 liter tot zelfs 270 liter. Daarnaast hebben sommige kliko’s aangepaste afmetingen, omdat sommige Gemeenten andere afvalwagens gebruiken.
Heb je twijfels of je kliko's afwijken? Laat je van tevoren dus goed informeren welke afmeting ombouw het beste bij jouw formaat kliko's past.

Er wordt steeds meer afval gescheiden per Gemeente. Er komen dus steeds meer kliko’s per huishouden bij. Garden & Living heeft een hoop kennis en ervaring opgebouwd over de afmetingen en het aantal kliko’s per Gemeente. We zijn nog niet in alle Gemeentes van Nederland geweest, maar we zijn op de goede weg wat betreft het opsparen van de juiste informatie per Gemeente.

De 4 kenmerken voor een goede kliko-ombouw


1. Voorbehandeling van het hout

Het hout dat Garden & Living gebruikt is van tevoren geïmpregneerd. Deze impregnatie zorgt ervoor dat het hout minimaal de komende 5 jaar geen houtrot zal krijgen. Houtrot is een veel voorkomend probleem in Nederland, omdat het een land is met veel regen in het jaar. Toch houden wij Nederlanders van natuurproducten. Dan proberen we de kwaliteit naar een hoger niveau te tillen door het hout een intensieve behandeling te geven, zodat eventuele problemen in een vroeg stadium uitblijven.

Staat de kliko tuinkast onder een afdak of in de wind, dan zullen eventuele hout afwijkingen nog veel langer uitblijven.

2. De constructie van de containerberging

Het design van de kliko-ombouw is 8 jaar geleden ontstaan. De timmerman die de eerste container ombouw heeft geproduceerd, bouwt de designs nog steeds! Zo zijn er in de loop der jaren een aantal nieuwe timmermannen opgeleid om de verschillende containerbergingen te kunnen maken.
Gezien de jarenlange ervaring, is er ook de nodige extra kennis opgebouwd en elke dag leren wij nog steeds. In theorie kun je een hele mooie berekening en schets maken, maar als de praktijk anders uitwijst, zullen we verbeteringen moeten aanbrengen. In al deze jaren hebben we dus gewerkt aan:

Het gebruikersgemak
We hebben er voor gezorgd dat de kliko’s perfect passen in de kliko-ombouw. De ombouw is dus niet onnodig breed, diep of hoog. Daarnaast kunnen we gasveren plaatsen, zodat de deksel nog veel makkelijker opengemaakt kan worden. Wanneer de geopende deksel iets te hoog komt te staan, kunnen we altijd nog een trekriem monteren aan de binnenkant van de deksel. Er zijn verschillende manieren om de kliko’s in en uit te rijden. Het is maar net wat je zelf het handigste vindt.

De stevigheid
Het is heel belangrijk dat de balken, latten en deksel op de juiste wijze worden gemonteerd, want uiteindelijk wordt de kliko-ombouw veel meer gebruikt dan je zelf denkt. Door de hoge gebruiksintensiteit zullen er dus goede materialen gebruikt moeten worden om de kwaliteit na te streven.

De manier van het plaatsen van de latten
Hout is een natuurproduct en kan met vochtige en droge weersomstandigheden gaan “werken” We raden dus aan om een containerberging te kopen waarbij het hout niet strak tegen elkaar gemonteerd is. Het hout kan namelijk veel sneller krom trekken, omdat het de ruimte niet heeft als het hout gaat uitzetten door vocht bijvoorbeeld. Daarnaast kan de wind er goed doorheen waaien, waardoor het nauwelijks kan gaan broeien. Tevens is de kliko berging goed bestand tegen storm, vanwege de doorlating van wind tussen de latten door.

De afwerking
Veel ombouwen worden met een dichte achterkant aangeboden, Terwijl deze vaak tegen een muur of haag wordt gezet. Dan is er geen achterkant nodig en het scheelt ook in de kosten. Wanneer de ombouw op een open plek komt te staan raden we aan om een dichte achterkant te nemen, zodat de afval kliko’s volledig verborgen zijn. En het geeft ook weer net wat extra stevigheid. Hierin kun je dus zelf de keuze maken.

Deze punten komen samen tot een kliko-ombouw die wel tegen een stootje kan. Je zult een hoop plezier ervaren de komende jaren.

3. Verschillende designs ombouw voor kliko’s

Iedereen heeft een andere smaak als het gaat om een kliko box. En mocht je dan kiezen voor het algemeen design van Garden & Living, dan kunnen we die nog onderverdelen in 3 verschillende varianten qua gebruik.

Containerberging op wielen met schuine deksel
De eerste kliko-ombouw is met een schuine deksel. Deze ombouw op wielen is ook het eerste design die 8 jaar geleden op de markt kwam. Deze valt nog steeds in de smaak. Mocht je geen gasveren nodig hebben, dan is deze container box heel geschikt. De ombouw heeft namelijk wielen aan de onderkant, waardoor je het geheel gemakkelijk om de kliko’s heen kan rijden. Om de ombouw er weer vanaf te rijden, komen de vuilnisbakken weer vrij. De containerombouw voor 3 kliko’s werkt hetzelfde als een ombouw voor 1 kliko.

Containerombouw op wielen met platte deksel
De volgende container ombouw is ook een systeem op wielen, maar dan met een platte deksel. Deze is wel geschikt voor het plaatsen van gasveren. De gasveren zorgen ervoor dat de deksel van de ombouw na een klein tikje vanzelf omhoog gaat. Ideaal natuurlijk!

Verder werkt het systeem hetzelfde als de behuizing met schuine deksel. De ombouw op wielen is te verkrijgen voor 1, 2 en 3 containers.

Kliko-ombouw met deuren
De ombouw met deuren is 2 jaar geleden ontworpen en op de markt gekomen. Het design is een stuk robuuster door de scharnieren en sluitingen die op de voorkant gebruikt worden. Een ombouw die ook graag gekozen wordt, vanwege het grote gebruikersgemak bij gebrek aan ruimte aan de voorkant van de ombouw. Het is alleen de deur opendoen en de ombouw kun je eruit rijden. Om het helemaal af te maken, kun je ook nog kiezen voor gasveren op de kleppen van de vuilbak opbergkast. De kliko-ombouw met deuren is geschikt voor 1, 2, 3 en 4 kliko’s.

Alle 3 de varianten beschikken over het systeem dat de klep van de ombouw gemonteerd wordt aan de deksel van de kliko zelf. Dit door middel van een haak en een ketting. Deze zijn zeer gemakkelijk los en vast te koppelen.

4. Kliko ombouw in kleur, de perfecte nabehandeling

Wanneer je houdt van de natuurlijke houtkleur, kun je de ombouw zo laten natuurlijk. Zoals we eerder beschreven zul je de komende jaren geen houtproblemen ervaren. Wanneer je graag de container ombouw in kleur wilt, is dat mogelijk! Bijna elke RAL kleur is zelfs geschikt. Dus wil je graag dat het ombouwsysteem past bij de tegels, de muur of de kozijnen van het huis? Alles is in principe mogelijk. De verf wordt dekkend gespoten, waardoor je de levensduur van de containerberging extra verlengd. Tevens wordt de ombouw zelfs als tuinmeubilair gezien.

Je kunt je container ombouw dus helemaal zelf samenstellen.

We hopen je genoeg geïnformeerd te hebben om te kiezen welke container ombouw het beste in jou moderne tuin past.

Reacties

Richard
Geplaatst op 2021-09-16 18:29:54
De informatie komt zeker overeen met de daadwerkelijke kast. Je kunt zien dat er aandacht wordt besteed aan het product.
Victor
Geplaatst op 2021-05-03 21:38:18
De bestelling is gedaan. Nu maar hopen dat de kliko-ombouw aan de verwachtingen voldoet
Veenstra
Geplaatst op 2021-04-20 09:41:22
Duidelijke uitleg. Een keuze maken wordt nu een stuk makkelijker. Bedankt!
Fam. Hartogh
Geplaatst op 2020-08-21 12:19:43
Goed samengestelde tips. Wij hebben de kliko-ombouw voor 3 containers in het zwart besteld. Wij zijn benieuwd naar het resultaat.

Hartelijke groet,
Fam. Hartogh

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.